A Mobil ózongenerátorok kitűnő segítséget nyújtanak az erős, nehezen hozzáférhető és eltüntethető szagok-illatok tökéletes kivonásában, a helyiségek, autó belterének teljes higiénia kezelésében. Kutya, macska által okozott allergiák megszüntetésében, és a bogarak, pókok megsemmisítésében.
Az ózonkezeléshez semmiféle adalékanyag használata nem szükséges.

Az ózonkezeléshez tárgyak elmozdítása vagy elpakolása nem szükséges, csak az élő növények ideiglenes áthelyezése javasolt. Az ózonkezelést követően semmiféle utólagos takarítás nem szükséges.

Az előállított ózonatom hatásosan semlegesíti még a különböző eredetű szagokat, illatokat, és ezzel egy időben állítja vissza a kívánatos higiéniai szintet. Újra élvezhetővé változtatja az eddig kellemetlen szagú otthon, helyiség, autó, vagy raktár használatát a friss és tiszta levegőillattal.

Fontos alapszabály! Az ózonból a több nem sok, de a kevesebb jelentősen csökkentheti a várt eredményt, a hatékonyságot.

Gyors, megbízható megoldást nyújtanak a tartósan beivódott és penészdohos szagok és végleges kivonásában.

Munkamenet
A kezelés 1-3 órát vesz igénybe, óránként fél órás pihentetéssel. (Gyakorlatilag 1,5-4,5 órát)
A készülék automatikusan elvégzi.

Biztonság
Mivel az ózon a klór 600-3000 szeresével fertőtlenít, a kezelés előtt a kisállatokat, növényeket el kell távolítani!

 • A lakást el kell hagyni és biztosítani, hogy a fertőtlenítés alatt senki ne juthasson be.
 • A helyiség berendezésében semmilyen kárt nem tesz.
 • A fertőtlenítés végén a gépeket eltávolítjuk és egészséges, biztonságos környezetet adunk át.

Mi az ózon?

Az ózont (O3) “aktivizált oxigén” néven emlegetik, 3 oxigén atomot tartalmaz, ellentétben az általunk belélegzett levegővel, amelyben 2 oxigén atom van.

Az ózonnak van a világon a második legerősebb sterilizáló hatásfoka, ezért széles körben használják a baktériumok, vírusok, illatok és nem kívánatos szagok végleges kivonásához.

Érdekességképpen említjük meg, hogy az ózon természet közelben van, és leggyakrabban villámlások alkalmával jön létre. Ennek eredményeként érezhetjük vihart követően a kellemes “esőillatot”, amely a természet ajándéka.
Valószínű azonban, hogy az ózonnal kapcsolatos témákból leginkább a Földet körülvevő ózonréteghez kapcsolódóan hallunk.
A Nap ultra-ibolya sugarai által létrehozott ózonréteg fontos számunkra, hiszen ez véd a káros ultra-ibolya sugarak ellen.

Az előállított ózonhatás rendkívül erős, de rövid életű. Amikor a szennyeződések, baktériumok, vírusok az ózonnal érintkeznek, teljesen elpusztulnak az oxidációs folyamat eredményeként.

Az előállított O3 atom maradvány nélkül visszaalakul oxigénné és ezt követően, nincs szag, illat, baktérium, csak oxigén. Az ózon kellemes záporra hasonlító utó illata nem maradandó.

Egészség

A penészgombák a soksejtű, hifás gombák egy csoportja, amelyet külső megjelenésük és életmódjuk miatt sorolnak egy kategóriába. Az ide tartozó több ezer faj rendszertani szempontból távol állhat egymástól. Különböző felületeken (főleg szerves anyagon) változatos színű bevonatot képeznek. Bolyhos megjelenésüket a nagy számban termelt spóratartóknak köszönhetik.

A penészgombák lebontják a közvetlen környezetükben található szerves anyagokat, ezzel az élelmiszerek megromlását, vagy az épületek szerkezeti elemeinek meggyengülést okozhatják.
Egyes penészek károsak az egészségre, nagy tömegben termelt spóráikkal légzőszervi allergiás tüneteket idézhetnek elő, kiválasztott toxinjaikkal megmérgezhetik az élelmiszert, sőt egyes fajok a test belsejében is elszaporodhatnak (főleg immunkárosodott betegeknél).

A penészgombák és spóráik gyakorlatilag mindenütt ott vannak. A házipor egy részét a spóráik teszik ki. Nagyobb mennyiségben belélegezve allergiás tüneteket és légzési nehézséget válthatnak ki.


A mikotoxinokat elválasztó fajok komoly egészségkárosító hatással bírhatnak. Egyes vizsgálatok szerint mérgeik neurológiai betegségeket vagy akár halált is okozhatnak. Az egészségkárosító hatást fokozhatja a krónikus kitettség (vagyis ha pl. a lakás levegőjében van jelen). A lakásokban elsősorban a nyirkos, nedves helyeken tenyészik, a fürdőszobában, konyhában, beázott helyiségekben, pincékben; különösen, ha ezeknek a helyiségeknek rossz a szellőzése. A penészallergia tünete lehet a szemirritáció, krónikus köhögés, fejfájás és migrén, légzési nehézségek, kiütések, fáradékonyság, orrdugulás, tüsszögés.

Ha élelmiszereken tenyésznek, egyes penészfajok szekretált toxinjaikkal (aflatoxin, ochratoxin, fumonizin, trichotecén, citrinin, patulin) mérgezővé tehetik az ételt.

Alkalmazási lehetőségek

Magánszemélyek részére:

 • Családi ház
 • Lakás
 • Nyaraló
 • Melléképület
 • Hajó
 • Lakóautó
 • …és még számos más háztartásbeli alkalmazási terület!

A közlekedésben

 • Személyautók, taxik, bérautók, kölcsönzött járművek
 • buszok, villamosok, metrók, vasúti kocsik
 • lakókocsik, hajók, repülőgépek

belterének, szellőző és klíma rendszerének, zárt tereinek, érinthető felületeinek fertőtlenítése és tartós védelemmel való ellátása az utazóközönség, és a járműveken dolgozók egészségének védelme érdekében.

Az egészségügyben

 • Fogorvosi és orvosi rendelők
 • egészségügyi kezelő helységek
 • mentőautók, betegszállítók
 • várakozó-, és öltöző helységek

szellőző és klíma rendszereinek, felületeinek fertőtlenítése és tartós védelemmel való ellátása a betegek, kísérők, látogatók, valamint az orvosok és nővérek egészségének védelme érdekében.

Épületekben, valamint külső felületeken

 • Egyedi és egy légtérű irodákban
 • szellőző rendszerekhez, egyedi és központi légkondicionáló rendszerekhez
 • mozitermekben, szállodai szobákban, éttermekben, tárgyalókban
 • kül-, és beltéri felületek antibakteriális kezelésére.

Légkondicionálók belső csatornáinak, érinthető felületeinek fertőtlenítése az egészséges környezet kialakítása és megóvása érdekében annak céljából, hogy a dolgozók, ügyfelek, partnerek, vendégek ne legyenek kitéve a zárt téri körbe fertőzés veszélyének.

Az oktatásban, gyermekgondozásban, nevelésben, sportban

 • Bölcsődei, óvodai helyiségek
 • tantermek, öltözők
 • sportlétesítmények

szellőző-, és klímarendszerének, zárt tereinek, érinthető felületeinek fertőtlenítése és tartós védelme a gyermekek, gondozók, nevelők, pedagógusok, valamint a sportolók, edzőik és a szurkolók egészségének megóvása érdekében.

Kérdés esetén küldjön e-mailt, vagy keressen minket telefonon!