A Mobil ózongenerátorok kitűnő segítséget nyújtanak az erős, nehezen hozzáférhető és eltüntethető szagok-illatok tökéletes kivonásában, a helyiségek, autó belterének teljes higiénia kezelésében. Kutya, macska által okozott allergiák megszüntetésében, és a bogarak, pókok megsemmisítésében.
Az ózonkezeléshez semmiféle adalékanyag használata nem szükséges.

Az ózonkezeléshez tárgyak elmozdítása vagy elpakolása nem szükséges, csak az élő növények ideiglenes áthelyezése javasolt. Az ózonkezelést követően semmiféle utólagos takarítás nem szükséges.

Az előállított ózonatom hatásosan semlegesíti még a különböző eredetű szagokat, illatokat, és ezzel egy időben állítja vissza a kívánatos higiéniai szintet. Újra élvezhetővé változtatja az eddig kellemetlen szagú otthon, helyiség, autó, vagy raktár használatát a friss és tiszta levegőillattal.

Fontos alapszabály! Az ózonból a több nem sok, de a kevesebb jelentősen csökkentheti a várt eredményt, a hatékonyságot.

Gyors, megbízható megoldást nyújtanak a tartósan beivódott és penészdohos szagok és végleges kivonásában.

Munkamenet
A kezelés 1-3 órát vesz igénybe, óránként fél órás pihentetéssel. (Gyakorlatilag 1,5-4,5 órát)
A készülék automatikusan elvégzi.

Biztonság
Mivel az ózon a klór 600-3000 szeresével fertőtlenít, a kezelés előtt a kisállatokat, növényeket el kell távolítani!

 • A lakást el kell hagyni és biztosítani, hogy a fertőtlenítés alatt senki ne juthasson be.
 • A helyiség berendezésében semmilyen kárt nem tesz.
 • A fertőtlenítés végén a gépeket eltávolítjuk és egészséges, biztonságos környezetet adunk át.

Mi az ózon?

Az ózont (O3) “aktivizált oxigén” néven emlegetik, 3 oxigén atomot tartalmaz, ellentétben az általunk belélegzett levegővel, amelyben 2 oxigén atom van.

Az ózonnak van a világon a második legerősebb sterilizáló hatásfoka, ezért széles körben használják a baktériumok, vírusok, illatok és nem kívánatos szagok végleges kivonásához.

Érdekességképpen említjük meg, hogy az ózon természet közelben van, és leggyakrabban villámlások alkalmával jön létre. Ennek eredményeként érezhetjük vihart követően a kellemes “esőillatot”, amely a természet ajándéka.
Valószínű azonban, hogy az ózonnal kapcsolatos témákból leginkább a Földet körülvevő ózonréteghez kapcsolódóan hallunk.
A Nap ultra-ibolya sugarai által létrehozott ózonréteg fontos számunkra, hiszen ez véd a káros ultra-ibolya sugarak ellen.

Az előállított ózonhatás rendkívül erős, de rövid életű. Amikor a szennyeződések, baktériumok, vírusok az ózonnal érintkeznek, teljesen elpusztulnak az oxidációs folyamat eredményeként.

Az előállított O3 atom maradvány nélkül visszaalakul oxigénné és ezt követően, nincs szag, illat, baktérium, csak oxigén. Az ózon kellemes záporra hasonlító utó illata nem maradandó.

Egészség

A penészgombák a soksejtű, hifás gombák egy csoportja, amelyet külső megjelenésük és életmódjuk miatt sorolnak egy kategóriába. Az ide tartozó több ezer faj rendszertani szempontból távol állhat egymástól. Különböző felületeken (főleg szerves anyagon) változatos színű bevonatot képeznek. Bolyhos megjelenésüket a nagy számban termelt spóratartóknak köszönhetik.

A penészgombák lebontják a közvetlen környezetükben található szerves anyagokat, ezzel az élelmiszerek megromlását, vagy az épületek szerkezeti elemeinek meggyengülést okozhatják.
Egyes penészek károsak az egészségre, nagy tömegben termelt spóráikkal légzőszervi allergiás tüneteket idézhetnek elő, kiválasztott toxinjaikkal megmérgezhetik az élelmiszert, sőt egyes fajok a test belsejében is elszaporodhatnak (főleg immunkárosodott betegeknél).

A penészgombák és spóráik gyakorlatilag mindenütt ott vannak. A házipor egy részét a spóráik teszik ki. Nagyobb mennyiségben belélegezve allergiás tüneteket és légzési nehézséget válthatnak ki.


A mikotoxinokat elválasztó fajok komoly egészségkárosító hatással bírhatnak. Egyes vizsgálatok szerint mérgeik neurológiai betegségeket vagy akár halált is okozhatnak. Az egészségkárosító hatást fokozhatja a krónikus kitettség (vagyis ha pl. a lakás levegőjében van jelen). A lakásokban elsősorban a nyirkos, nedves helyeken tenyészik, a fürdőszobában, konyhában, beázott helyiségekben, pincékben; különösen, ha ezeknek a helyiségeknek rossz a szellőzése. A penészallergia tünete lehet a szemirritáció, krónikus köhögés, fejfájás és migrén, légzési nehézségek, kiütések, fáradékonyság, orrdugulás, tüsszögés.

Ha élelmiszereken tenyésznek, egyes penészfajok szekretált toxinjaikkal (aflatoxin, ochratoxin, fumonizin, trichotecén, citrinin, patulin) mérgezővé tehetik az ételt.

A baktériumok és a Bactakleen

A baktériumok folyamatosan jelen vannak az életünkben. A levegőben és a különböző, napi szinten kézzel többször érintett felületeken, mint például az ajtókilincseken, korlátokon, kapaszkodókon, csaptelepeken, asztallapokon, számítógépes egéren és billentyűzeten, kapcsolókon stb. Nem láthatók és több bajt okozhatnak, mint amennyit nekik tulajdonítunk.

A hétköznapi használati tárgyak, mint például a bevásárlókocsik, játszótéri eszközök, vagy asztalok és székek, járművek kapaszkodói tele vannak olyan baktériumokkal, amelyek veszélyesek lehetnek. 

A levegőben lévő baktériumok, a penész és a penészgomba, a légkondicionáló rendszerének sötét mélyedésein belül alkotnak telepeket. Ezen mikroszkopikus méretű biológiai szennyező anyagok hatására az esetenként zártkörű szellőző-, vagy klímaberendezések használatakor a lakástulajdonosok, az autókban tartózkodók, diákok, irodai dolgozók és ügyfeleik folyamatosan ki vannak téve az egészségtelen légáramlás káros hatásainak.

A megfázásos időszakban bár pár nap alatt kigyógyul a beteg, az autó és a helyiségek tele lesznek kórokozókkal. Miért fertőzne meg másokat?

A Bactakleen Ultramist használatával el lehet kerülni az óvodai, iskolai, irodai keresztbe fertőzéseket, de jó szolgálatot tesz személy-, vagy tömegközlekedési eszközökön utazók egészségének védelme érdekében.

A Bactakleen Ultramist egy antibakteriális hatású növényi koncentrátum, amelyet köd formájában tud a leghatékonyabban eljutni a beltér teljes felületére. 

Lehet az jármű beltere, de irodák, óvodák, iskolák termei, közösségi helyei, várótermek, fitness centrumok, mozi-, színháztermek stb.

A berendezés az Ultramistet nagyon finom részecskékké porlasztja, amelyek maguktól akár órákig is lebeghetnek a levegőben. Annak érdekében, hogy minden kis cseppecske valamely tárgy felületére kerüljön, és ott kifejtse antibakteriális hatását légmozgást idézünk elő.

Járművekben ez a benti levegőkeringtetéssel érhető el, szobákban, termekben a klímaberendezés bekapcsolásával (ha van), vagy ventilátorral valósítható meg. 

A köd mozgásba jön és a cseppek a tárgyakkal érintkezve megtapadnak azok felületén. A cseppeket alkotó növényi hatóanyag percek alatt elpusztítja a jelenlévő baktériumokat, miközben egy több hónapig aktív antibakteriális réteget hoz létre. A kezelt felülettel későbbiekben érintkező baktériumok szintén elpusztulnak a hatásidő alatt, így a környezet folyamatosan baktériummentes lesz. (Ez a valóságban jelentősen csökkentett számú baktériumot jelent, mivel a felületről mechanikusan eltávolítható az antibakteriális réteg pl. kilincs, korlát megfogásakor, asztal, székek használatakor. Viszont a falakon, plafonon, akár az asztalok kézzel nem érintett felületein is megmarad az Ultramist, így a beltér összfelületének minimum 80%-a megőrzi antibakteriális tulajdonságát).

Az eljárás nem veszélyes, az anyag emberre, állatra, növényekre nem ártalmas. Nem kell a virágokat, kis kedvenceket eltávolítani a helységből. Emberek jelenlétét csak azért nem javasoljuk a kezelés alatt, mert a jelentősen lecsökkent látótávolság közbeni helyváltoztatásnál történhetnek kisebb balesetek – különösen gyerekeknél (imádnak szaladgálni a ködben).

A kezelés ideje a tér nagyságától függ. A szükséges mennyiségű antibakteriális növényi koncentrátum bevitele percek alatt megtörténik. Hosszabb idő a köd felületre juttatása, amely autóknál 10-15 perc, helységekben 1-2 óra az elérhető belső légmozgás erősségétől függően. Amint valamennyi kis cseppecske megtalálta helyét a felületeken, a kezelés véget ért, a jármű, vagy helység azonnal használatba vehető. Kellemes, enyhén növényi illat marad az eljárást követően, amely pár óra alatt elillan. Mivel a bevitt antibakteriális koncentrátum nagyon kis mennyiségű, nem marad a felületen látható, vagy érezhető réteg.

Az eljárás több baktériumfajtára is tesztelt, kimutathatóan, 99,99%-kal csökkenti a baktériumok számát, (Tanúsítványok) így különösen ajánlott olyan helyeket, ahol nagyszámú, változó összetételű közösség van hosszabb, rövidebb ideig egy légtéren belül. (személyautók, taxik, bérelt autók, villamosok, buszok, vonatok, repülőgépek, hajók, óvodák, iskolák, irodák, hotelek, várótermek, mozik, színházak stb.)

Közületeknek, szállodáknak, irodáknak egyeztetést követően készséggel tartunk bemutatót. 

Kérdés esetén küldjön e-mailt, vagy keressen minket telefonon!

Alkalmazási lehetőségek

A közlekedésben

 • Személyautók, taxik, bérautók, kölcsönzött járművek
 • buszok, villamosok, metrók, vasúti kocsik
 • lakókocsik, hajók, repülőgépek

belterének, szellőző és klíma rendszerének, zárt tereinek, érinthető felületeinek fertőtlenítése és tartós védelemmel való ellátása az utazóközönség, és a járműveken dolgozók egészségének védelme érdekében.
https://www.youtube.com/watch?v=I-wSv1uGmdQ

Az egészségügyben

 • Fogorvosi és orvosi rendelők
 • egészségügyi kezelő helységek
 • mentőautók, betegszállítók
 • várakozó-, és öltöző helységek

szellőző és klíma rendszereinek, felületeinek fertőtlenítése és tartós védelemmel való ellátása a betegek, kísérők, látogatók, valamint az orvosok és nővérek egészségének védelme érdekében.

Épületekben, valamint külső felületeken

 • Egyedi és egy légtérű irodákban
 • szellőző rendszerekhez, egyedi és központi légkondicionáló rendszerekhez
 • mozitermekben, szállodai szobákban, éttermekben, tárgyalókban
 • kül-, és beltéri felületek antibakteriális kezelésére.

Légkondicionálók belső csatornáinak, érinthető felületeinek fertőtlenítése az egészséges környezet kialakítása és megóvása érdekében annak céljából, hogy a dolgozók, ügyfelek, partnerek, vendégek ne legyenek kitéve a zárt téri körbe fertőzés veszélyének.

Az oktatásban, gyermekgondozásban, nevelésben, sportban

 • Bölcsődei, óvodai helyiségek
 • tantermek, öltözők
 • sportlétesítmények

szellőző-, és klímarendszerének, zárt tereinek, érinthető felületeinek fertőtlenítése és tartós védelme a gyermekek, gondozók, nevelők, pedagógusok, valamint a sportolók, edzőik és a szurkolók egészségének megóvása érdekében.