A baktériumok folyamatosan jelen vannak az életünkben. A levegőben és a különböző, napi szinten kézzel többször érintett felületeken, mint például az ajtókilincseken, korlátokon, kapaszkodókon, csaptelepeken, asztallapokon, számítógépes egéren és billentyűzeten, kapcsolókon stb. Nem láthatók és több bajt okozhatnak, mint amennyit nekik tulajdonítunk.

A hétköznapi használati tárgyak, mint például a bevásárlókocsik, játszótéri eszközök, vagy asztalok és székek, járművek kapaszkodói tele vannak olyan baktériumokkal, amelyek veszélyesek lehetnek. 

A levegőben lévő baktériumok, a penész és a penészgomba, a légkondicionáló rendszerének sötét mélyedésein belül alkotnak telepeket. Ezen mikroszkopikus méretű biológiai szennyező anyagok hatására az esetenként zártkörű szellőző-, vagy klímaberendezések használatakor a lakástulajdonosok, az autókban tartózkodók, diákok, irodai dolgozók és ügyfeleik folyamatosan ki vannak téve az egészségtelen légáramlás káros hatásainak.

A megfázásos időszakban bár pár nap alatt kigyógyul a beteg, az autó és a helyiségek tele lesznek kórokozókkal. Miért fertőzne meg másokat?

A baktériumok és a Bactakleen

A Bactakleen Ultramist használatával el lehet kerülni az óvodai, iskolai, irodai keresztbe fertőzéseket, de jó szolgálatot tesz személy-, vagy tömegközlekedési eszközökön utazók egészségének védelme érdekében.

A Bactakleen Ultramist egy antibakteriális hatású növényi koncentrátum, amelyet köd formájában tud a leghatékonyabban eljutni a beltér teljes felületére. 

Lehet az jármű beltere, de irodák, óvodák, iskolák termei, közösségi helyei, várótermek, fitness centrumok, mozi-, színháztermek stb.

A berendezés az Ultramistet nagyon finom részecskékké porlasztja, amelyek maguktól akár órákig is lebeghetnek a levegőben. Annak érdekében, hogy minden kis cseppecske valamely tárgy felületére kerüljön, és ott kifejtse antibakteriális hatását légmozgást idézünk elő.

Járművekben ez a benti levegőkeringtetéssel érhető el, szobákban, termekben a klímaberendezés bekapcsolásával (ha van), vagy ventilátorral valósítható meg. 

A köd mozgásba jön és a cseppek a tárgyakkal érintkezve megtapadnak azok felületén. A cseppeket alkotó növényi hatóanyag percek alatt elpusztítja a jelenlévő baktériumokat, miközben egy több hónapig aktív antibakteriális réteget hoz létre. A kezelt felülettel későbbiekben érintkező baktériumok szintén elpusztulnak a hatásidő alatt, így a környezet folyamatosan baktériummentes lesz. (Ez a valóságban jelentősen csökkentett számú baktériumot jelent, mivel a felületről mechanikusan eltávolítható az antibakteriális réteg pl. kilincs, korlát megfogásakor, asztal, székek használatakor. Viszont a falakon, plafonon, akár az asztalok kézzel nem érintett felületein is megmarad az Ultramist, így a beltér összfelületének minimum 80%-a megőrzi antibakteriális tulajdonságát).

Az eljárás nem veszélyes, az anyag emberre, állatra, növényekre nem ártalmas. Nem kell a virágokat, kis kedvenceket eltávolítani a helységből. Emberek jelenlétét csak azért nem javasoljuk a kezelés alatt, mert a jelentősen lecsökkent látótávolság közbeni helyváltoztatásnál történhetnek kisebb balesetek – különösen gyerekeknél (imádnak szaladgálni a ködben).

A kezelés ideje a tér nagyságától függ. A szükséges mennyiségű antibakteriális növényi koncentrátum bevitele percek alatt megtörténik. Hosszabb idő a köd felületre juttatása, amely autóknál 10-15 perc, helységekben 1-2 óra az elérhető belső légmozgás erősségétől függően. Amint valamennyi kis cseppecske megtalálta helyét a felületeken, a kezelés véget ért, a jármű, vagy helység azonnal használatba vehető. Kellemes, enyhén növényi illat marad az eljárást követően, amely pár óra alatt elillan. Mivel a bevitt antibakteriális koncentrátum nagyon kis mennyiségű, nem marad a felületen látható, vagy érezhető réteg.

Az eljárás több baktériumfajtára is tesztelt, kimutathatóan, 99,99%-kal csökkenti a baktériumok számát, így különösen ajánlott olyan helyeket, ahol nagyszámú, változó összetételű közösség van hosszabb, rövidebb ideig egy légtéren belül (személyautók, taxik, bérelt autók, villamosok, buszok, vonatok, repülőgépek, hajók, óvodák, iskolák, irodák, hotelek, várótermek, mozik, színházak stb.).

Közületeknek, szállodáknak, irodáknak egyeztetést követően készséggel tartunk bemutatót. 

Alkalmazási lehetőségek

Magánszemélyek részére:

 • Családi ház
 • Lakás
 • Nyaraló
 • Melléképület
 • Hajó
 • Lakóautó
 • …és még számos más háztartásbeli alkalmazási terület!

A közlekedésben

 • Személyautók, taxik, bérautók, kölcsönzött járművek
 • buszok, villamosok, metrók, vasúti kocsik
 • lakókocsik, hajók, repülőgépek

belterének, szellőző és klíma rendszerének, zárt tereinek, érinthető felületeinek fertőtlenítése és tartós védelemmel való ellátása az utazóközönség, és a járműveken dolgozók egészségének védelme érdekében.

Az egészségügyben

 • Fogorvosi és orvosi rendelők
 • egészségügyi kezelő helységek
 • mentőautók, betegszállítók
 • várakozó-, és öltöző helységek

szellőző és klíma rendszereinek, felületeinek fertőtlenítése és tartós védelemmel való ellátása a betegek, kísérők, látogatók, valamint az orvosok és nővérek egészségének védelme érdekében.

Épületekben, valamint külső felületeken

 • Egyedi és egy légtérű irodákban
 • szellőző rendszerekhez, egyedi és központi légkondicionáló rendszerekhez
 • mozitermekben, szállodai szobákban, éttermekben, tárgyalókban
 • kül-, és beltéri felületek antibakteriális kezelésére.

Légkondicionálók belső csatornáinak, érinthető felületeinek fertőtlenítése az egészséges környezet kialakítása és megóvása érdekében annak céljából, hogy a dolgozók, ügyfelek, partnerek, vendégek ne legyenek kitéve a zárt téri körbe fertőzés veszélyének.

Az oktatásban, gyermekgondozásban, nevelésben, sportban

 • Bölcsődei, óvodai helyiségek
 • tantermek, öltözők
 • sportlétesítmények

szellőző-, és klímarendszerének, zárt tereinek, érinthető felületeinek fertőtlenítése és tartós védelme a gyermekek, gondozók, nevelők, pedagógusok, valamint a sportolók, edzőik és a szurkolók egészségének megóvása érdekében.

Kérdés esetén küldjön e-mailt, vagy keressen minket telefonon!